0 - 5
31 augusti 2016
18:30

Referat: Tortuna SK - Fagersta Södra IK

Södra tog en säker seger på bortaplan på onsdagen då Tortuna besegrades med 5-0 .Södra tar tag i matchen direkt och lyckas träffa stolpen 2 ggr om utav Emil Zoltek i den 3e minen. 1-0 gör William Klasén i den 11 e minuten passning sebba. Södra fortsätter att kontrollera händelserna men mitt i pressen får Tortuna jätteläge att kvittera då man får ett friläge mot Arman i målet, men Arman svarar för en riktig idioträddning på avslutet, returen sätter tortuna i ribban. I anfallet efter gör William Klasén ett snyggt mål då han rundar sin back och dunkar in bollen. 3-0 kommer strax efter då Ehsan Hosaini får bollen utav Jocke Larsson och ser att mv står lite långt ut, Han låter bollen studsa 1 gång och drar dit den från 30 m ca. Ett mycket snyggt mål från 15'åringen. 3-0 i halvtid för Södra
Andra halvlek är som den första där Södra för spelet och Tortuna kontrar . 4-0 kommer i mitten utav andra efter ett magnifikt förarbete utav först Theo Hellgren och sen Wille som frispelar Emil Zoltek som inte gör nåt misstag. Tortuna sticker upp i en kontring men Arman räddar snyggt igen. 5-0 Gör en het William i 84e minuten på passning Sebastian Rudolfsson. Matchen slutar med en säker 5-0 seger. Bäst i södra var Arman i målet som gjorde ett par svettiga räddningar och spelade säkert. Backlinjen spelade också bra. På mitten var theo hellgren riktigt bra och gjorde sin bästa match i A-lagströjan. Framåt var Wille het med 3 mål och 1 ass. Men matchens lirare var 15 årige supertalangen Ehsan Hosaini som dominerade denna match fullständigt. Han blir bara bättre o bättre för varje match och spelar så moget.